0
عسل طبیعی

عسلی طبیعی است که زنبور پس از تغذیه از شهد گیاهان مختلف، آن را فرآوری و تغلیظ کرده و در کندو ذخیره کرده باشد. در صورتی که زنبوران به جای شهد گل‌ها و گیاهان از قند و یا شکر و یا انواع آب میوه‌ها تغذیه کرده باشند محصول آن را نمی‌توان طبیعی نامید.

بنابر این نه تنها عسل را باید زنبور تولید کرده باشد، بلکه طبیعی بودن منبع شهد نیز فاکتور مهمی است. که عسل طبیعی را از غیرطبیعی متمایز می‌کند.

یکی از مهمترین دغدغه های همه ما در هنگام خرید عسل، اطمینان از طبیعی بودن آن است. البته اگر تصمیم دارید عسل هایی را بخرید که در فروشگاه های بزرگ عرضه می شوند. و با تخفیف های خیره کننده در معرض فروش قرار می گیرند، بهتر است از خواندن ادامه این مطلب صرفه نظر کنید.

گاهی مواقع شناخت عسل تقلبی بسیار ساده است. همین که می بینید عسل با قیمت پایینی عرضه می شود، خود نشان دهنده تقلبی یا بدتر از آن، مصنوعی بودن عسل است. در نتیجه به هیچ وجه گول قیمت های پایین را نخورید که مضرات مصرف برخی از این عسل ها واقعا زیاد و غیرقابل جبران است.

خب! چطور طبیعی  بودن عسل را تشخیص دهیم؟

در این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد. پاسخی علمی و دقیق که بتوانید روی آن حساب باز کنید و به برخی شایعات توجه نکنید. پیشنهاد می کنیم حتما این مطلب را تا انتها بخوانید.

عسل طبیعی و گرده عسل

روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی کارآمد هستند؟

با جستجویی ساده در اینترنت می توانید روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی را ببینید. از کبریت گرفته تا آب، وسایلی هستند که در بسیاری از سایت ها برای تشخیص مورد توجه قرار می گیرند. سوال اینجاست که آیا این روش ها مبنای علمی و تجربی دارند یا خیر؟

پاسخ کاملا واضح است؛ خیر! این روش ها هیچ مبنای علمی ندارند. در واقع نمی توان گفت که روش های تشخیص خانگی طبیعی بودن عسل ، یک مبنای کلی برای تشخیص انواع عسل های طبیعی است و هر عسلی که از این آنالیزهای خانگی موفق بیرون آید، قطعا طبیعی است.

بگذارید مثالی برایتان بزنیم. یکی از این روش های خانگی این است که عسل را در آب سرد حل کنید. اگر زود حل شود یعنی عسل تقلبی است و اگر دیر حل شود، طبیعی است. شاید این روش برای برخی عسل ها صحیح باشد؛ اما برخی عسل های طبیعی مثل عسل انواع مرکبات به دلیل رطوبت بسیار زیاد، خیلی سریع در آب حل می شوند. در نتیجه نمی توان به طور کلی این روش تشخیص خانگی عسل  را پذیرفت.

علاوه بر این، بسیاری از تولید کنندگان عسل تقلبی و عسل مصنوعی با دانش در مورد این روش ها، اقداماتی را انجام داده اند تا شرایط عسل طبییعی را در عسل غیرطبیعی خود ایجاد کنند. به همین خریدار در هنگام خرید عسل، به سادگی گول می خورد و قبول می کند که عسلی که هیچ خاصیتی ندارد، طبیعی است.

نتیجه اینکه نمی توان به روش های خانگی تشخیص طبیـعی  بودن عسل امیدوار بود. این روش ها هم به طور کلی قابل اتکا نیستند و هم قابلیت دور زدن دارند. در نتیجه نمی توان آنها را مبنایی برای تشخیص  قرار داد.

بررسی ساکاروز عسل کار صحیحی است؟

بهترین روش برای تشخیص ، فرستادن نمونه عسل به آزمایشگاه است. اقدامی که بسیاری از برندهای تولیدکننده عسل آن را انجام می دهند. مشکل بزرگی که استفاده از روش تشخیص عسل های طبیعی با کمک آزمایشگاه دارد این است که فقط به ساکاروز توجه می شود. شاید شما هم شنیده باشید که بسیاری از تولیدکنندگان عسل، ادعا می کنند که عسل آن ها ساکاروز زیر 2 درصد دارد. اگرچه این ادعا ممکن است صحیح باشد؛ اما امکان تقلبی بودن این ادعا نیز وجود دارد.

در سال های اخیر و با رایج شدن توجه به ساکاروز موجود در عسل، برخی تولیدکنندگان عسل تقلبی و عسل مصنوعی به فکر راهکارهایی برای دور زدن این روش افتادند. در حال حاضر روش هایی وجود دارد که زنبوردار یا شرکت عرضه کننده عسل می تواند میزان ساکاروز عسل مصنوعی یا عسل تقلبی را در حد صفر پایین بیاورند.

این مشکل باعث شده تا حتی توجه به ساکاروز نیز چندان برای شناخت مناسب نباشد. در واقع ممکن است شما یک عسل مصنوعی بخرید که با اضافه شدن برخی مواد، ساکاروز آن حتی از عسل واقعا طبیعی نیز پایین تر نمایش داده شود. در نتیجه گول برگه آزمایش عسل های طبیعی را نیز نخورید.

با این وجود، احتمالا شما هم به این سوال فکر می کنید که بهترین روش تشخیص چیست؟

بهترین روش تشخیص عسل طبیعی

همانطور که گفتیم بهترین راه برای تشخیص ، استفاده از نتایج آزمایشگاه است. اما فقط توجه کردن به یک پارامتر از انواع داده هایی که در آزمایش به دست می آید کار درستی نیست. اگر می خواهید به طور دقیق و مشخصی بهترین روش تشخیص را پیگیری کنید. باید اطلاعات کاملی در مورد ویژگی های عسلی طبیعی داشته باشید.

5 ویژگی اصلی در عسل های طبیعی وجود دارد که می تواند به شما برای شناخت و تشخیص آن از عسل تقلبی کمک کند. این 5 پارامتر باید در کنار هم و برای هر نوع عسل به صورت مجزا مورد بررسی قرار گیرد. این پارامترها عبارتند از:

  •  میزان ساکاروز
  •  میزان گلوکز
  •  میزان فروکتوز
  •  میزان رطوبت
  •  HMF

حتما در هنگام خرید عسل به این 5 پارامتر در برگه آزمایش و اطلاعات ارائه شده توجه کنید. البته هر کدام از این پارامترها برای عسل های مختلف متفاوت است. در نتیجه باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال رطوبت عسل مرکبات بیشتر است عسل گون است. همچنین ساکاروز برخی از عسل های تک گل طبیعی مثل کنار ممکن است تا 7 هم برسد. اما ساکاروز بسیاری از عسل های تک گل زیر 5 است.

سخن آخر

مسلما نحوه تشخیص عسل مرغوب و طبیعی بوسیله مردم بدون استفاده از امکانات تخصصی کار ساده ای نیست. البته کسانی که مداوم با عسل سر وکار دارند به صورت تجربی با نحوه تشخیص طبیعی  بودن عسل آشنایی دارند. ولی هنوز یک روش آسان برای افراد عادی وجود ندارد که به راحتی ناخالصی عسل را تشخیص بدهند و به طور دقیق فقط در آزمایشگاه های مواد غذایی، طبیعی بودن عسل قابل تشخیص است. مهمترین اصل برای تشخیص  و یک خرید مطمئن این است که از افرادی که از سابقه تولیدشان آگاه هستند، خرید نمایند.

روش های خانگی تشخیص طبیعی بودن عسل اگرچه در برخی مواقع کاربردی و صحیح هستند. اما در بسیاری از مواقع نیز اطلاعات غلط در اختیار ما قرار می دهند. در نتیجه بهترین روش برای تشخیص  توجه هوشمندانه به پارامترهای مطرح شده در این مطلب است. اگر می خواهید بهترین عسل را بخرید، حتما به این موارد با توجه به نوع عسل توجه کنید. 

 

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0

بالا

X